Начало Промоции Цени Покритие Контакти
 
 

Често задавани въпроси

Уважаеми клиенти и посетители на www.straldzha.com, ние ценим вашето време. За тази цел създадохме система "въпроси и отговори", чрез която се надяваме бързо и лесно да спомогнем за решаване на възникнал проблем с ползването на предлаганите от нас услуги. Преди да се свържете с нас с конкретно запитване, моля потърсете в тази секция дали вече няма отговор на въпроса, който ви вълнува.

Какви са основните предимства на предлагания интернет?

Услугата предоставя достъп на абонатите ни до интернет без ограничения по време и трафик. Осъществява се чрез свръзване към изградената ни LAN и WIFI мрежа. Основните предимства са високото качество и скорост спрямо алтернативните доставчици на интернет, както и възможността за ползване на други допълнителни услуги.

Какво е необхдимо за ползване на услугата Интернет?

Техническите параметри на услугата ограничават нейната достъпност само в определени райони в града. Свържете се с нас, за да получите конкретна информация за възможностите и изискванията за осигуряване на услугата до вашия офис или дом.

Трябва ли да имам мрежова карта (LAN) за да използвам вашата услуга ?

Мрежовата карта е основният компонент, чрез който Вие осъществявате връзка с интернет, чрез нас. Ако нямате такава, можете да купите от всеки един магазин за компютри и компютърни части, или от нас.

Колко компютърни системи мога да ползвам на един адрес?

Нямаме ограничения за броя компютри, единственото ни условие е да не предоставяте възмездно или не услугите на трети лица извън рамките на указания в договора адрес.

Сключва ли се договор за предоставяне на услугата?

Сключва се едногодишен договор, с едномесечно писмено предизвестие за прекратяване. Това е нашият стандартен договор. Има и договори, които са обвързващи за 2 години, но в този случай има значителни отстъпки.За повече информация относно видовете договори се свържете с нас на телефон :

Има ли инсталационна такса?

Не заплащате инсталационна такса при сключване на 24 месечен договор за ползване на услугата, в противен случай таксата е 35 лева с 12 месечен договор или 65 лева при договор без минимален срок.

Как се таксува и заплаща услугата?

Размерът на месечната Ви такса е според услугата която ползвате 15 лв, 25 лв и 30лв. Услугата можете да заплатите, в нашия офис или по банков път.

Каква е разликата между отделните пакети?

Единствената разлика между пакетите е скоростта на интернет услугата.

Кога трябва да заплатя за следващия месец?

Месечната абонаментна цена се предплаща до 10 (десето) число на текущия месец. В случай, че не сте заплатили навреме таксата, интернет достъпа Ви ще бъде преустановен.

Скоростите, които са обявени достижими ли са?

Обявените от нас скорости са максималните достижими и са реалните, които трябва да получавате през 85-99% от времето, в зависимост от избрания тарифен план, натовареността на мрежата или сайта, който разглеждате.

Интернет скоростта ми е много бавна. Възможно ли е причината да е вирус?

Не само, че е възможно, но дори е твърде вероятно. На практика освен вирусите, така и голям брой ad-ware(спонсорирани от реклами програми), могат да генерират огромен паразитен трафик, който чувствително ще забави връзката Ви.

Нямам мрежа...какво да правя?!

Най-често срещаните проблеми в този случай са:

  • Изключен мрежов кабел.

  • Проверете дали мрежовия кабел е включен в правилната мрежова карта в случай, че имате две мрежови карти.

  • Възможно е мрежовата ви карта да е изгоряла или кабела да е прекъснат някаде във вашия дом (около прагове, прозорци, врати и т.н.).

  • Забранена мрежова карта.

  • Някой е променил настройките на мрежовата ви карта. Това може да стане, ако някой е преинсталирал Windows-а ви или е преинсталирал драйвер на мрежовата ви карта.

Ако всичко до тук е наред и няма промяна по някоя от горните точки проблемът може да е в нашата мрежа. В този случай позвънете в офиса на фирмата.

За нас

Новини

Промоции

 

Включване

Въпроси

Други услуги

 

Общи условия

Лицензия

Приложение

©2012. Информационен Бизнесцентър Стралджа